Eerst gezamenlijk eerste elftal RKVVL/Polaris en SCM, daarna fusie

Print
Eerst gezamenlijk eerste elftal RKVVL/Polaris en SCM, daarna fusie

RKVVL/Polaris-voorzitter Jean-Paul Eijmael (links) en zijn SCM-collega Roger in de Braekt willen innig gaan samenwerken. Afbeelding: Jean-Paul Eijmael

Maastricht / Itteren -

Derdeklasser SCM en vierdeklasser RKVVL/Polaris willen komend seizoen met een gezamenlijk eerste elftal uitkomen in de derde klasse.

Ook het tweede team en de gehele jeugdafdeling zouden al samengevoegd moeten worden. „We spreken nog niet van een fusie, maar wel van een eerste stap”, stelt SCM-voorzitter Roger in de Braekt. Beide Maastrichtse clubs benadrukken dat een uiteindelijke fusie enorm gewenst is, maar niet de essentie moet zijn. „De hoofdzaak is het voortbestaan van onze verenigingen”, aldus Jean-Paul Eijmael, voorzitter van RKVVL/Polaris.

Bij beide verenigingen moeten de leden nog hun goedkeuring uitspreken. Dat moet vóór 28 mei, en zal vanwege de coronacisis digitaal gebeuren. De samengestelde teams zullen op Sportpark West gaan spelen, het complex waarop RKVVL/Polaris al actief is. SCM, dat in 2013 werd opgericht als fusieclub van VV Standaard en SC Caberg, zal het complex aan de Toustruwe verlaten. Dat is ook een wens van de gemeente.

Onduidelijk is nog wie komend seizoen hoofdtrainer zal zijn: Jeremy van Wissen (RKVVL/Polaris) of Jean-Pierre Gijsen (SCM). Dat gaat de technische commissie bepalen.

Als de leden voor een samengaan stemmen, zullen diverse commissies zich gaan buigen over zaken als een nieuwe clubnaam en tenue.