Cultuur

Primeur: eerste live online debat over crisis in culturele sector vanuit ECI Roermond

Print
Primeur: eerste live online debat over crisis in culturele sector vanuit ECI Roermond

Gedeputeerde Ger Koopmans is een van de deelnemers aan de eerste online talkshow van Cultuur in Bedrijf Limburg. Afbeelding: Peter Schols

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Heerlen / Hoensbroek / Maastricht / Itteren / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Cultuur in Bedrijf Limburg - van initiatiefnemers Nicolle van Lith en Joery Wilbers - start vanaf dinsdag 28 april van 16 - 17 uur met een wekelijkse live online talkshow met en voor cultuurmakers, lobbyisten, wethouders en provincie hoe de Limburgse cultuursector verder moet. Deputé Ger Koopmans (Cultuur) is een van de deelnemers.

Behalve gedeputeerde Ger Koopmans schuiven ook Servé Hermans van Toneelgroep Maastricht, cultuurwethouder Marij Pollux uit Venlo en zangeres/actrice Susan Seegers aan voor het eerste debat in de ECI Cultuurfabriek in Roermond.

Miljoenen

Belangrijkste thema van deze eerste bijeenkomst is de verdeling van de 300 miljoen euro die minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) beschikbaar stelt aan de kunst- en cultuursector in Nederland.

Nicolle van Lith roept mensen op om vooral ook zelf met onderwerpen voor de wekelijkse bijeenkomsten te komen. „In de live online talkshow gaan we urgente onderwerpen bespreken en zoeken we samen naar oplossingen. Wethouders, gedeputeerde en onze culturele infrastructuur zijn bij deze alvast van harte uitgenodigd. Ook ontvangen we de landelijke lobbyorganisaties. Limburg moet niet alleen in goede tijden aan de deur rammelen in Den Haag maar ook als het water aan de lippen staat!”

Aanmelden

Geïnteresseerden die willen deelnemen aan het debat kunnen zich per mail aanmelden bij Van Lith en Wilbers via: info@cibl.nl

De talkshow start 28 april om 16 uur en duurt tot 17 uur.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →