Cultuur

Primeur: eerste live online debat over crisis in culturele sector vanuit ECI Roermond

Print
Primeur: eerste live online debat over crisis in culturele sector vanuit ECI Roermond

Gedeputeerde Ger Koopmans is een van de deelnemers aan de eerste online talkshow van Cultuur in Bedrijf Limburg. Afbeelding: Peter Schols

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Heerlen / Hoensbroek / Maastricht / Itteren / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Cultuur in Bedrijf Limburg - van initiatiefnemers Nicolle van Lith en Joery Wilbers - start vanaf dinsdag 28 april van 16 - 17 uur met een wekelijkse live online talkshow met en voor cultuurmakers, lobbyisten, wethouders en provincie hoe de Limburgse cultuursector verder moet. Deputé Ger Koopmans (Cultuur) is een van de deelnemers.

Behalve gedeputeerde Ger Koopmans schuiven ook Servé Hermans van Toneelgroep Maastricht, cultuurwethouder Marij Pollux uit Venlo en zangeres/actrice Susan Seegers aan voor het eerste debat in de ECI Cultuurfabriek in Roermond.

Miljoenen

Belangrijkste thema van deze eerste bijeenkomst is de verdeling van de 300 miljoen euro die minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) beschikbaar stelt aan de kunst- en cultuursector in Nederland.

Nicolle van Lith roept mensen op om vooral ook zelf met onderwerpen voor de wekelijkse bijeenkomsten te komen. „In de live online talkshow gaan we urgente onderwerpen bespreken en zoeken we samen naar oplossingen. Wethouders, gedeputeerde en onze culturele infrastructuur zijn bij deze alvast van harte uitgenodigd. Ook ontvangen we de landelijke lobbyorganisaties. Limburg moet niet alleen in goede tijden aan de deur rammelen in Den Haag maar ook als het water aan de lippen staat!”

Aanmelden

Geïnteresseerden die willen deelnemen aan het debat kunnen zich per mail aanmelden bij Van Lith en Wilbers via: info@cibl.nl

De talkshow start 28 april om 16 uur en duurt tot 17 uur.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen