Lammers laat ook publieke opinie meespelen in plannen Zandvoort

Print
Lammers laat ook publieke opinie meespelen in plannen Zandvoort

Afbeelding: ANP

Voor Jan Lammers veranderde er weinig na de melding van de organisatoren het seizoen in de Formule 1 te willen beginnen op 5 juli in Oostenrijk.

Daarna zouden er tot begin september races in Europa moeten worden gehouden, een termijn die de Grote Prijs op Zandvoort misschien nog mogelijk maakt. Tot 1 september zijn publieksevenementen in Nederland vanwege de coronacrisis verboden.

Volgend jaar

„Het zou dan inderdaad begin september moeten gebeuren”, zegt Lammers, directeur sportief van de Dutch Grand Prix. Hij zei eerder al te vrezen dat de GP van Nederland pas volgend jaar zijn terugkeer kan vieren. „Was er nu gezegd dat de laatste race in Europa uiterlijk 30 augustus zou moeten plaatsvinden dan was het er zeker niet van gekomen. Nu blijven we mogelijkheden onderzoeken waarbij uiteraard besluiten van het kabinet leidend zijn, maar ook het sentiment van het publiek. Staan ze open voor een wedstrijd zonder publiek of is uitstel tot volgend jaar een betere optie voor de racefans?”

Lees ook: Aftrap Formule 1-seizoen begin juli in Oostenrijk

Voorlopig denkt Lammers dat het sentiment over de keuze tussen een grand prix zonder publiek of uitstel, bij de eerste optie ligt. „En als het publiek ervoor openstaat, staan wij dat ook”, zegt Lammers. De kosten die het rijden zonder publiek met zich meebrengen, komen volgens Lammers voor rekening van de FOM, het management achter de Formule 1. „Zij hebben nu de moeilijkste opgave. Ze moeten een kalender formeren met deels wedstrijden waarbij geen publiek aanwezig mag zijn. In Oostenrijk, waar het seizoen nu moet beginnen, springt Red Bull misschien nog bij. Zeker zo’n openingsrace heeft enorme commerciële waarde.”

Bovenaan staat wat het RIVM ervan vindt, stelt Lammers. „Als het niet mag, dan gebeurt het niet. Ook moet het natuurlijk passen in de agenda van badplaats Zandvoort. We moeten het nu gewoon afwachten.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen