Bouwvakkers weer aan de slag bij Notre-Dame

© EPA

Bouwvakkers hebben de werkzaamheden hervat bij de uitgebrande Notre-Dame in Parijs. Het herstelwerk heeft daar anderhalve maand stilgelegen vanwege de coronacrisis.

Redactie

Bij het 850 jaar oude gebedshuis brak ruim een jaar geleden brand uit. Dat leidde tot enorme schade. De hulpdiensten konden naar verluidt ternauwernood voorkomen dat het iconische gebouw helemaal instortte.

Lees ook: Geld is op: Notre Dame ontslaat half jaar na brand groot deel personeel

Tegenslagen

President Emmanuel Macron beloofde de wederopbouw binnen vijf jaar af te ronden, maar het project kreeg een aantal tegenslagen te verduren. Zo moest het werk eerder ook al worden stilgelegd omdat hoge concentraties looddeeltjes waren gemeten.

Lees ook: Notre-Dame staat nog steeds op instorten

Het herstelwerk wordt maandag niet direct hervat. Er moet eerst worden gezorgd dat de locatie voldoet aan alle regels die zijn ingesteld om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dat betekent onder meer dat douches en kleedkamers van bouwvakkers moeten worden aangepast.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal