Speeltuin Well gesloten na vondst granaten uit Tweede Wereldoorlog

Print
Speeltuin Well gesloten na vondst granaten uit Tweede Wereldoorlog

In een speeltuin in Well zijn twee handgranaten uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Afbeelding: iStock

Well -

Speeltuin De Bosrand in Well is sinds zondagmiddag gesloten voor publiek. Reden daarvoor is de vondst van twee granaten uit de Tweede Wereldoorlog.

De sluiting is op last van de gemeente Bergen. Een woordvoerder van de gemeente meldt dat het gebied is afgezet zodat er de komende dagen onderzoek gedaan kan worden naar de bodem. Ze deelt mee dat er vermoedens zijn dat er meerdere wapens uit de Tweede Oorlog verstopt onder de grond liggen, meer informatie is er nog niet bekend.

Metaaldetector

De twee granaten werden gevonden door de 13-jarige Bram Janssen uit Well. Dat vertelt hij aan Maasland Radio. Hij was zaterdag op pad met een metaaldetector waarmee hij voornamelijk op zoek was naar blikjes in de grond. Zijn detector sloeg in de speeltuin aan op een voorwerp en Janssen groef het op. Al snel had hij in de gaten dat het om een handgranaat ging waar de pin uit was; daarop belde hij de politie. De Koninklijke Marechaussee en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) moesten eraan te pas komen om het voorwerp veilig op te ruimen. De EOD heeft de handgranaat op een locatie in Overloon tot ontploffing gebracht.

Tweede granaat

Op zondag ging Janssen verder met zijn zoektocht en daarbij stuitte hij opnieuw een granaat, deze keer iets verder van de speeltuin af. Deze is ter plekke onschadelijk gemaakt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen