Podcast Maastrichtse jongeren over grotten tijdens WO II

Print
Podcast Maastrichtse jongeren over grotten tijdens WO II

Jongeren van het podcast-project stuurden elkaar selfies. Afbeelding: Kumulus

Maastricht / Itteren -

Vijf jongeren van Theaterschool Kumulus uit Maastricht hebben een podcast gemaakt over de Maastrichtse grotten tijdens WO II. ‘Terwijl we binnen blijven’ is vanaf 4 mei 21.00 uur te beluisteren op kumulus.nl/podcast.

Dimphy Claessens (19), Caro Bisscheroux (17), Sara Maessen (15), Fleur Bloemers (13) en Ghislaine Savelberg (13) verdiepten zich onder leiding van theatermaker Celine Daemen in de grotten-geschiedenis van Maastricht ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de podcast ‘Terwijl we binnen blijven’.

De jongeren werkten door corona gedwongen vanuit hun huis en eigen kamers,. Ze ontdekten verhalen die zich afspelen onder de grond, waar de zon niet schijnt en de bommen niet vallen. Ze gingen op zoek naar helden en mythen. Een mooi voorbeeld is het verhaal van de man die ronddoolde in de grotten tijdens de oorlog, hij was toen puber, waar hij met een aantal anderen ‘De vleermuizen club’ oprichtte. Die hield een dagboek bij van hun belevingen en ontmoetingen in de grotten. Ze ontmoetten daar onder andere Willem van Schaïk. De man die volgens artikelen op internet vluchtroutes door de grotten begeleidde tijdens de oorlog.

De podcast ‘Terwijl we binnen blijven’ is vanaf 4 mei 21.00 uur te beluisteren op kumulus.nl/podcast. Het is onderdeel van het landelijke project Na de Dam.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen