Wandel alvast door de nieuwe stationsrestauratie van Maastricht

Print
Maastricht / Itteren -

De opening van de nieuwe restauratie van station Maastricht is een halfjaar uitgesteld vanwege de coronacrisis. Maar je kunt er toch al gaan kijken. Digitaal.

De NS renoveert het Maastrichtse station uit 1912. Architect Joost Ruland geeft het zo veel mogelijk de oorspronkelijke grandeur terug.

Kantoren worden naar boven verplaatst, de hal wordt ‘ontrommeld’ en omgevormd tot een soort lobby. Een lelijke, grijze kiosk tussen de sporen 2 en 3 is al verwijderd. Maar het hoogtepunt moet de nieuwe horecaplek worden. Een tussenvloer uit de jaren tachtig is verwijderd, waardoor een aangename hoge ruimte ontstaat, waar je - als het coronavirus onder controle is - iets kunt drinken.

De opening zou eigenlijk deze week zijn, maar de coronacrisis levert zeker een halfjaar vertraging op. Er is minder personeel en de aanvoer van sommige materialen stokt volgens de NS.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee