Wandel alvast door de nieuwe stationsrestauratie van Maastricht

Print
Maastricht / Itteren -

De opening van de nieuwe restauratie van station Maastricht is een halfjaar uitgesteld vanwege de coronacrisis. Maar je kunt er toch al gaan kijken. Digitaal.

De NS renoveert het Maastrichtse station uit 1912. Architect Joost Ruland geeft het zo veel mogelijk de oorspronkelijke grandeur terug.

Kantoren worden naar boven verplaatst, de hal wordt ‘ontrommeld’ en omgevormd tot een soort lobby. Een lelijke, grijze kiosk tussen de sporen 2 en 3 is al verwijderd. Maar het hoogtepunt moet de nieuwe horecaplek worden. Een tussenvloer uit de jaren tachtig is verwijderd, waardoor een aangename hoge ruimte ontstaat, waar je - als het coronavirus onder controle is - iets kunt drinken.

De opening zou eigenlijk deze week zijn, maar de coronacrisis levert zeker een halfjaar vertraging op. Er is minder personeel en de aanvoer van sommige materialen stokt volgens de NS.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen