Guus Hupperts tekent voor twee jaar bij VVV

© Ermindo Armino

VVV heeft Guus Hupperts vastgelegd. De 28-jarige aanvaller tekent een tweejarige verbintenis in De Koel met een optie voor nog een jaar. Dat bevestigt VVV-directeur Marco Bogers.

Hans Straus

De Heerlense buitenspeler zat na het faillissement van zijn vorige club Lokeren zonder werkgever en komt transfervrij naar Venlo. ,,Guus wil in Venlo het plezier in het voetballen weer terugvinden”, zegt een opgetogen Bogers.

Hupperts speelde eerder al voor Roda JC, AZ en Willem II en tekende in de zomer van 2016 een vierjarig contract bij het inmiddels failliete Sporting Lokeren uit de Belgische tweede klasse. De Belgische club werd op 22 april jongstleden officieel bankroet verklaard.

Lees ook: Guus Hupperts had veel steun aan zijn gezin in moeilijke periode bij Lokeren: ‘Anders was ik echt eenzaam geweest’

VVV troefde voor de transfer van Hupperts diens oude club Roda JC af. De Kerkradenaren hadden ook vergaande interesse in hem, maar konden niet tot actie overgaan omdat de eerstedivisionist zijn financiële budget nog niet rond heeft.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal