VVV hoopt Pachonik snel te verkopen

© Pro Shots -Michael Bulder

VVV hoopt Tobias Pachonik (25) snel te verkopen. Voor de Duitse rechtsback is veel interesse uit binnen- en buitenland. Onder meer Feyenoord, PSV en Vfb Stuttgart zijn geïnteresseerd in de diensten van de verdediger.

Qasim Hakim

Pachonik werd door VVV vorig jaar zomer transfervrij overgenomen van het Italiaanse Carpi. Na een moeizame start groeide de vleugelverdediger uit tot een belangrijke kracht voor de Koelclub. Pachonik werd al eerder in verband gebracht met clubs uit Engeland en Italië. Hij staat in Venlo nog tot 1 juli 2022 onder contract. VVV hoopt dan ook een flinke transfersom voor de Duitser te ontvangen waardoor het financieel gezien wat meer lucht krijgt.

Lees ook: Guus Hupperts tekent voor twee jaar bij VVV

VVV is achter de schermen al bezig met een vervanger voor Pachonik. Moreno Rutten is een belangrijke kandidaat. Rutten, die tussen 2015 en 2019 al voor de Venlonaren speelde, is op een dood spoor beland in Italië waar hij onder contract staat bij Crotone dat in de Serie B uitkomt. De rechtsback is bezig om zijn contract te laten ontbinden.

VVV wilde Rutten tijdens de winterstop van het inmiddels afgebroken seizoen al huren, maar deze deal ketste op het laatste moment af. Rutten kan zoals bekend op beide backposities uit de voeten en zou daarom een belangrijke versterking kunnen zijn na het vertrek van Roel Janssen en een eventuele transfer van Pachonik. Daarnaast heeft Rutten bij VVV ook op het middenveld gespeeld.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal