160.000 Nintendo-accounts gehackt, inloggen met Nintendo Network ID uitgeschakeld

© EPA

Gamegigant Nintendo heeft per direct de mogelijkheid om in te loggen met je Nintendo Network ID (NNID) uitgeschakeld. Aanleiding is het feit dat er naar eigen zeggen in april 160.000 Nintendo-accounts zijn gehackt.

Esports Club

De Japanse console- en game-ontwikkelaar Nintendo maakt op zijn website bekend dat inloggen met een NNID vanaf heden niet meer mogelijk is. Het bedrijf meldt dat er in april 160.000 Nintendo-accounts gehackt zijn en vraagt gebruikers dus een alternatieve inlogmethode te gebruiken.

Nintendo-gebruikers kunnen nu alleen nog inloggen met een e-mailadres, gebruikersnaam of een socialmedia-account zoals Facebook en Twitter. Ook vraagt Nintendo aan alle gebruikers om wachtwoorden niet te hergebruiken om misbruik te voorkomen.

Gegevens die de hackers uit een NNID hebben kunnen halen zijn e-mailadressen, geboortedata en locaties. Als er ook toegang is verkregen tot het Nintendo-account van de gebruiker, zijn mogelijk ook de naam en het geslacht toegankelijk voor de hackers. De wachtwoorden van de gehackte accounts worden gereset en Nintendo heeft een onderzoek gestart naar de oorzaak van dit voorval, meldt een woordvoerder aan Eurogamer.