Mogelijk beperkt aantal toeschouwers bij start Tour de France

Print
Mogelijk beperkt aantal toeschouwers bij start Tour de France

Afbeelding: AFP

De aangekondigde vervolgmaatregelen van de Franse premier Édouard Philippe tegen verspreiding van het coronavirus hoeven geen gevolgen te hebben voor de startdatum van de Tour de France.

Wel kan het zijn dat er de eerste dagen slechts een beperkt aantal toeschouwers aanwezig kan zijn, liet een woordvoerster van het Franse sportministerie weten.

Philippe verklaarde dinsdag in het Franse parlement dat (sport)evenementen met meer dan 5000 toeschouwers niet voor 1 september plaats kunnen vinden. De Tour, die eigenlijk op 27 juni in Nice zou beginnen, was al twee maanden vooruitgeschoven en begint nu op 29 augustus. Een gevolg van de aangekondigde maatregelen zou kunnen zijn dat er opnieuw geschoven moet worden, al noemde Philippe de Tour niet.

Lees ook: Tour van 2020: Als het doorgaat, zoveel anders dan anders

„Het is te vroeg om conclusies te trekken, maar voorlopig betekent dit niet dat de Tour opnieuw moet worden uitgesteld of afgelast”, meldde een woordvoerster van het sportministerie. „We sluiten niet uit dat er maatregelen moeten worden genomen wat betreft het aantal toeschouwers.”

Probleem met de Tour is dat er met onder meer renners, begeleiders, journalisten en beveiligers al sprake is van een samenscholing van enkele duizenden mensen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen