Dierbaar

Als Deense dog Fientje kwispelt, gaat de hele auto op en neer

Print
Als Deense dog Fientje kwispelt, gaat de hele auto op en neer

Ondanks haar formaat, zit Fientje graag op schoot. Afbeelding: Loraine Bodewes

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Vilt -

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: De Deense dog Fientje uit Schin op Geul

Als Deense dog Fientje kwispelt, gaat de hele auto op en neer
Foto: Loraine Bodewes

Haar naam zet je op het verkeerde been. Fientje (7) is een uit de kluiten gewassen Deense dog. Ze komt bij haar baasje John Vranken uit Schin op Geul tot zijn borst. „Fientje is een opvallende verschijning en een bekendheid in het dorp. We hebben een eetcafé - San Blas- dat Fientje ’s ochtends mee opent. Gasten vragen vaak naar haar. Van de slager krijgt ze de uiteindes van het snijvlees, halve worsten zijn dat.”

„En toeristen fietsen soms omkijkend bijna tegen een boom als ze langsloopt. Fientje heeft een prachtige uitstraling: groot en toch elegant. Als ze rent, wapperen haar poten alle kanten op, dan is ze net een jong veulen. Ik heb altijd honden gehad, maar Fientje is m’n eerste Deense dog. Ik wil nooit meer een ander ras. Ik vind haar heel bijzonder. Ze is een echte familiehond: ze is heel lief en volgt me overal.”

„Ondanks haar formaat kruipt ze zelfs op schoot. Maar ze kan ook flink zeuren. Net een kind. Autorijden vindt ze geweldig, met haar kop uit het raam in de wind. Als ze de gele M van McDonald’s ziet, weet ze hoe laat het is: tijd voor kipnuggets! Dan begint ze te kwispelen en gaat de hele auto op en neer.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen