Zoon doodde moeder (89) in Bunde na opdracht van ‘stem in zijn hoofd’

Print
Zoon doodde moeder (89) in Bunde na opdracht van ‘stem in zijn hoofd’

De woning waar de hoogbejaarde vrouw om het leven werd gebracht. Afbeelding: De Limburger

Bunde -

De 48-jarige Leonard J. uit Bunde heeft op 31 januari van dit jaar zijn hoogbejaarde moeder gedood in opdracht van een stem in zijn hoofd.

De verdachte heeft dit opgebiecht in zijn eerste verhoren. Dat maakte het Openbaar Ministerie woensdag bekend tijdens een eerste behandeling van de zaak tegen de man uit Bunde. J. woonde die zitting zelf niet bij.

Lees ook: Vrouw in woning om het leven gebracht, verdachte aangehouden

De politie trof die dag de 89-jarige vrouw ’s middags stervend aan in haar woning aan de Pletstraat, nadat haar zoon zelf 112 had gebeld en had gezegd dat hij zijn moeder had gedood. De hulpdiensten probeerden tevergeefs het slachtoffer te reanimeren.

Vrouw omgebracht in Bunde - 31 januari 2020. Video: Track’88

Vaker stemmen

De verdachte heeft bij de onderzoeksrechter verklaard dat stemmen in zijn hoofd hem al vaker de opdracht hadden gegeven zijn moeder te doden. Dat zou op de fatale dag opnieuw zijn gebeurd.

Hij zou op haar zijn gaan zitten en haar hebben laten stikken door met een hand haar mond dicht te drukken. Volgens een hulp in de huishouding die de vrouw eerder die dag had bezocht, zou ze ziek zijn geweest en ook hebben gebraakt.

In vrijheid

Advocaat Wouter Geertsen van J. vroeg de rechtbank in Maastricht woensdag tevergeefs zijn cliënt in vrijheid te stellen. De man zou zijn bekennende verklaring wellicht in verwarde toestand hebben afgelegd. Uit sectierapporten zou blijken dat zijn moeder ook anders dan door verstikking door haar zoon kan zijn gestorven.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen