Heerlense scoutingclubs mogen activiteiten weer hervatten in coronatijden

Print
Heerlense scoutingclubs mogen activiteiten weer hervatten in coronatijden

Archiefbeeld ter illustratie. Afbeelding: Rob Oostwegel

Heerlen / Hoensbroek -

Scoutingclubs in Heerlen mogen vanaf woensdag 29 april hun activiteiten weer hervatten voor jeugdleden. Dat deelt wethouder Jordy Clemens deze verenigingen per brief mee.

Activiteiten mogen alleen in de buitenlucht plaatsvinden. Voor leden tot 12 jaar is daarbij de afstand van anderhalve meter niet van toepassing. Voor scouts tot 18 jaar moet de afstand van anderhalve meter in acht gehouden worden, waardoor contactspelen er voor deze leeftijdscategorie nog niet in zitten. De twee leeftijdscategorieën moeten de activiteiten gescheiden van elkaar uitvoeren.

Duidelijkheid

De voorbereiding van eventuele zomerkampen kan doorgaan, maar clubs moeten er wel rekening mee houden dat die op last van de landelijke overheid afgelast kunnen worden. Clubs die weer willen opstarten, wordt gevraagd met de gemeente contact op te nemen. Omdat bij de afkondiging van nieuwe maatregelen door het Rijk niet duidelijk was wat de exacte status voor scoutingclubs was, wil Clemens met de brief duidelijkheid verschaffen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →