Aangepaste wielerkalender komt volgende week: Amstel Gold Race op 10 oktober?

Print
Aangepaste wielerkalender komt volgende week: Amstel Gold Race op 10 oktober?

Amstel Gold Race 2019. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

De wielerunie UCI hoopt op 5 mei de wielerkalender voor de rest van dit jaar te presenteren. Woensdag zou de raad verantwoordelijk voor de kalender bij elkaar komen, maar die zitting is uitgesteld.

Naast de kalender wil de UCI dan ook bekend maken wat de regels zijn voor deelname aan de koersen. Het gaat dan om het aantal renners per team en de regels omtrent de gezondheid die in acht moeten worden genomen.

Volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws begint het wielerseizoen weer op 1 augustus met de Strade Bianche. Eén week later, op 8 augustus, zou Milaan-Sanremo worden gereden, de eerste van vijf Monumenten die allemaal een plaats hebben gekregen.

Lees ook: Amstel Gold Race-directeur Van Vliet: Harde klap, maar we overleven het

De begindatum van de Tour (29 augustus) staat niet ter discussie. Op 20 september — slotdag van de Tour in Parijs — begint het WK in het Zwitserse Martigny (20–27 september). Na dat WK is het tijd voor de klassiekers, met Waalse Pijl (30 september), Luik-Bastenaken-Luik (4 oktober), Amstel Gold Race (10 oktober), Gent-Wevelgem (11 oktober), Ronde van Vlaanderen (18 oktober), Parijs-Roubaix (25 oktober) en Ronde van Lombardije (31 oktober). De Ronde van het Baskenland en de Clásica San Sebastián worden dan weer niét georganiseerd in 2020.