Video: Koeien mogen voor het eerst in maanden weer naar buiten in Mheer

Print
Mheer - Na maanden binnen te hebben gestaan omdat het gras van onvoldoende kwaliteit was, mochten de koeien van familiebedrijf Bendermacher uit Mheer woensdag voor het eerst sinds lange tijd weer naar buiten.

In een draf verlieten de zichtbaar blije koeien hun stal. Omdat het bedrijf geen weidegang heeft moeten de beesten bijna een kilometer de straat over voordat ze hun wei kunnen betreden. 'Gelukkig wisten ze na al die maanden nog steeds de weg' vertelt Lieke, die met dit filmpje hoopt mensen een hart onder de riem te steken. 'Het leven van de boer (of in dit geval de koe) gaat gewoon door. Ook in deze moeilijke tijden. Ik hoop met dit filmpje een beetje positiviteit te kunnen brengen'.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen