Vitrines Heerlense Royal-bioscoop worden ‘Royal Museum of Social Distancing’

Print
Vitrines Heerlense Royal-bioscoop worden ‘Royal Museum of Social Distancing’

Twee foto’s van Bram Tackenberg in zijn serie ‘De Woonkamers’. Afbeelding: Bram Tackenberg

Heerlen / Hoensbroek -

In de Royal-bioscoop in Heerlen opent in coronatijden een nieuw museum. Vanaf 2 mei is in de vitrines de tentoonstelling ‘De Woonkamers’ van fotograaf Bram Tackenberg te zien.

Voor die gelegenheid wordt de Royal omgedoopt tot ‘Royal Museum of Social Distancing’. „Het is het eerste museum dat rekening houdt met de nieuwe werkelijkheid en de anderhalve meter samenleving ten gevolge van de coronacrisis”, aldus Toon Hezemans van initiatiefnemer Dobuyart. „De tentoonstelling ‘De Woonkamers’ van Bram Tackenberg sluit naadloos aan op de situatie waarin wij ons nu bevinden.”

Woonkamers

In 2014 begon fotograaf Bram Tackenberg met zijn serie ‘De Woonkamers’. Voor deze woonkamerportretten reist de kunstenaar al meer dan vijf jaar door het land om mensen in hun eigen woonkamer te fotograferen. Tackenberg fotografeert altijd naar buiten toe, waardoor de buitenomgeving in combinatie met het interieur samen het decor van de geportretteerden vormt.

De portretten zijn tot en met 30 juni te zien in de vitrines van het Royal Theater aan het Stationsplein in Heerlen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen