Thuisblijven is de komende dagen zo’n straf nog niet: ‘Hagel en onweer op komst’

Print
Thuisblijven is de komende dagen zo’n straf nog niet: ‘Hagel en onweer op komst’

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP

In de tuin van het zonnetje genieten, zit er de komende dagen niet in. Veel buien, dat is waar we in Nederland wél op kunnen rekenen. Het wisselvallige weer houdt tot zondag aan met een krachtige westenwind.

,,In het binnenland is er naast de pittige buien ook een grote kans op hagel- en onweersbuien”, zegt weerman Lennert Eijke van Weerplaza. Het moeten thuisblijven door de maatregelen is dit weekend voor menigeen dus een minder erge straf dan de afgelopen weekenden. ,,Ook blijft het fris voor de tijd van het jaar. De temperatuur komt vrijdag en zaterdag niet boven de 15 graden uit.”

Gelukkig kunnen we uitkijken naar het weer van volgende week. Het lenteweer maakt dan een voorzichtige comeback. ,,Onzekerheid is er altijd als het om het weer gaat, maar de verwachting is dat het vanaf zondag gaat opklaren. Het zonnetje komt na het weekend steeds meer door en ook de temperaturen stijgen weer langzaam.”

Kijk hier voor de actuele weersverwachting voor Limburg

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen