Fout Universiteit Maastricht bij selectie studenten

Print
Fout Universiteit Maastricht bij selectie studenten

Afbeelding: ANP

Maastricht / Itteren -

Door een fout hebben 24 kandidaat-studenten voor een masteropleiding aan de Universiteit van Maastricht tijdens een selectieprocedure te horen gekregen dat ze door waren, om enkele uren daarna alsnog teleurgesteld te worden.

Dat meldt De Telegraaf.

Op de masteropleiding arts-klinisch onderzoeker is plek voor 50 studenten, maar er schreven zich 147 in. En dus moest selectie uitkomst bieden. Een systeem met meerdere rondes. Na de eerste ging het mis. Studenten kregen een mailtje dat ze een ronde verder waren, terwijl dat niet klopte en vice versa.

De instelling geeft de fout ruiterlijk toe. „Deze administratieve fout was natuurlijk vooral vervelend voor de 24 kandidaten die ten onrechte waren uitgenodigd voor ronde twee van de selectie”, aldus een woordvoerder. De faculteit stuurde daags na de fout nog een uitgebreide uitleg en excuses, en de coördinator van de selectie stond kandidaten die dat wilden enkele dagen later ook nog telefonisch te woord.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen