Dronebeelden: Op circuit Zandvoort blijft het stil dit weekend

Print

Dronebeelden van circuit Zandvoort. Video: ANP

Het circuit van Zandvoort had dit weekend na bijna 35 jaar weer het decor moeten vormen voor een Nederlandse Grand Prix. Door de coronacrisis blijft het echter stil in de Noord-Hollandse duinen.

Op dronebeelden is te zien hoe het vernieuwde circuit er maar stil bijligt deze dagen.

Het is nog niet duidelijk wanneer de Nederlandse race wel kan plaatsvinden. De Duitse krant Bild meldde onlangs dat het circuit op Zandvoort niet meer voorkomt op de nieuwe kalender van de Formule 1. Officiële mededelingen zijn hierover nog niet gedaan.

De organisatoren van de Formule 1 maakten maandag wel bekend dat ze het nieuwe seizoen begin juli willen starten in Oostenrijk. Volgens Bild worden daar twee races afgewerkt. Vervolgens zouden er ook twee races op het Engelse Silverstone worden gehouden. Ook de Hungaroring in Hongarije zou twee races krijgen toegewezen. In Oostenrijk en Engeland zou geen publiek welkom zijn. Het seizoen van de Formule 1 zou 17 wedstrijden tellen.

Lees ook: ‘Drie dubbele races, geen Zandvoort op nieuwe F1-kalender’

De Formule 1 maakte maandag al bekend dat het in september naar Azië en daarna naar Amerika wil. Jan Lammers, directeur sportief van de Dutch Grand Prix, zei toen al te vrezen dat de terugkeer van de GP van Nederland naar 2021 wordt uitgesteld.