Mogelijkheid tot verantwoord trainen wordt uitgezocht

Print
Mogelijkheid tot verantwoord trainen wordt uitgezocht

Afbeelding: ingimage

Brunssum -

De gemeente Brunssum werkt samen met voetbalverenigingen B.S.V. Limburgia, R.K.V.V. De Leeuw, S.V. Langeberg en S.V. Brunssum aan een protocol tot verantwoord sporten.

Dit protocol geldt voor jeugd tot en met 12 jaar. Voor de jeugd tussen de leeftijd van 13 en 18 jaar zijn de partijen tot het besluit gekomen om de trainingen dit lopende seizoen niet te hervatten, omdat de anderhalve meter afstand hier niet mogelijk zou zijn.

Het protocol dat verantwoord sporten voor jeugd tot en met 12 jaar mogelijk zal moeten maken, wordt op alle locaties van de verenigingen uitgetest. De intentie is om maandag 11 mei gedurende één week een pilot te draaien bij de vier genoemde verenigingen, waarna op maandag 18 mei een evaluatiegesprek plaatsvindt in het gemeentehuis. Indien leden, vrijwilligers en ouders zich aan het geldende protocol hebben gehouden, is de vervolgstap om de accommodaties te openen tot 15 juni.

Tot 11 mei blijven bij de voetbalverenigingen de huidige maatregelen geldig.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen