Al spelend Limburg bevrijden met een app

Print
Al spelend Limburg bevrijden met een app

De bevrijding van Venray, 18 oktober 1944. Afbeelding: De Limburger

Vissersweert / Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren -

De bevrijding van Limburg tijdens de Tweede Wereldoorlog is nu als leerzaam spel via een speciale gratis app te downloaden om thuis op de bank te spelen.

De app ‘ Limburg Bevrijd(t)’ is gratis te downloaden in de Google Playstore en de Apple store.

Limburg Bevrijd(t) is een door de Provincie Limburg gefinancierd project rond 75 jaar bevrijding van Limburg. In de app kunnen gebruikers op een speelse manier Limburg bevrijden en leren ze meer over gebeurtenissen tijdens de bevrijdingsperiode van de Tweede Wereldoorlog in Limburg.

In de app bevrijden spelers alle gemeentes door woordpuzzels en quizzen te voltooien. Door het ‘bevrijden’ worden verhalen en audiofragmenten vrijgemaakt die de speler leren over de belangrijkste gebeurtenissen van de bevrijding voor elke gemeente in Limburg.

Samenwerking

De quizzen zijn tot stand gekomen door een samenwerking met Liberation Route Europe en bevatten de audiofragmenten van hun ‘Luisterkeien’ die door Limburg staan verspreid. Er zitten ruim 100 vragen over de zogeheten Liberation Route in de app, en 16 fotopuzzels. Het spel voor jong en oud is ontwikkeld door het gamebedrijf Baddice.

De volgorde waarin de gemeentes beschikbaar worden gesteld in de app is ook de volgorde waarin de gemeentes in werkelijkheid zijn bevrijd. Er is in de app een tijdlijn te zien die vooruit gaat naarmate er meer gemeentes worden bevrijd. Doel van het spel is vooral om bewustwording bij de jongere generatie te creëren over de geschiedenis, aldus de makers

Meer informatie: www.limburgbevrijd.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen