Erehaag voor Heerlenaar Nic Tummers na afscheidsdienst in Annakerk

Print
Erehaag voor Heerlenaar Nic Tummers na afscheidsdienst in Annakerk

Afbeelding: Luc Lodder

Heerlen / Hoensbroek -

De markante Heerlenaar Nic Tummers is vrijdag begraven. Na de afscheidsdienst in de Heerlense Annakerk kreeg hij een eerbetoon in de vorm van een erehaag.

Een erehaag is in deze coronatijden voor velen de enige manier om bij begrafenissen toch een laatste blijk van eer te geven. Uitvaarten mogen maximaal door dertig mensen bezocht worden, waardoor veel vrienden, buren en niet-naaste familie er niet bij kunnen zijn.

Lees ook: Kunstenaar, architect, politicus en actievoerder Nic Tummers (92) overleden

Kunstenaar, architect, politicus en actievoerder Nic Tummers, die vorige week op 92-jarige leeftijd overleed, kreeg door de erehaag nog een passend afscheid na de uitvaart van de PvdA’er, die op de Dag van de Arbeid plaatsvond. De lijkwagen reed stapvoets langs de nabestaanden die anderhalve meter uit elkaar stonden en een bloem op de motorkap van de lijkwagen legden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen