Video: Sittards poppodium Volt draait muziek voor buurtbewoners

Print

Sittards poppodium Volt draait muziek voor buurtbewoners. Video: De Limburger

Sittard -

Poppodium Volt is tot september gesloten. Vrijdag draaide Hugo Copier, alias DJ Arie M, tussen 15.00 en 17.00 uur plaatjes voor de buurtbewoners.

Hoe ben je op het idee gekomen om plaatjes te gaan draaien?

„We gaan allemaal gebukt onder de coronacrisis, maar wat je ziet is dat er overal leuke ideeën ontstaan. Aangezien wij bij Volt de leukste buurtbewoners hebben die er zijn, wilden we graag iets voor ze doen. Dus ben ik op het plein voor Volt plaatjes gaan draaien, zodat buurtbewoners vanaf de balkons en op straat konden meeluisteren.”

Wanneer is het idee ontstaan?

„Eigenlijk pas twee weken geleden. We hebben meteen geschakeld met Gemeente Sittard-Geleen en de politie. Zij verleenden medewerking.”

Je draaide ook verzoekjes?

„Klopt. Afgelopen week hebben we flyers in de brievenbus van omwonenden gestopt. Daarop stond tevens vermeld dat ze verzoekjes konden indienen via WhatsApp. Dat is massaal gedaan. Met name Zefke Mols van Jo Erens kwam veel binnen, maar ook La Bamba in de uitvoering van James Last.”

Dat is muziek die je normaliter ook uit de speakers pompt?

„Het is weer eens wat anders (lachend), maar erg leuk om te draaien. Mensen reageerden zeer enthousiast en dansten goed mee vanaf het balkon en op de stoep.”

Aangezien het geslaagd is komt er wellicht nog een vervolg?

„Dat zijn we zeker van plan. We weten alleen niet wanneer, dat gaan we nog overleggen.”

Staan er nog meer activiteiten op de rol?

„We zijn op dit moment aan het kijken wat we nog meer gaan doen. Een idee is om via een livestream de clubnacht bij de mensen thuis te brengen. Daarover binnenkort meer.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen