Ingetogen dodenherdenking bij Limburgs Bevrijdingsmonument

Print

Dodenherdenking Maastricht. Video: De Limburger

/ Maastricht / Itteren -

In Maastricht is maandagochtend in alle vroegte op een ingetogen manier invulling gegeven aan de dodenherdenking.

Bij het Limburgs Bevrijdingsmonument op het Koningsplein was om kwart over zeven een korte ceremonie met kranslegging en de Last Post. Er werd twee minuten stilte in acht genomen voor de oorlogsslachtoffers.

Vanwege de maatregelen rondom de bestrijding van het coronavirus was dit jaar bij de provinciale herdenking in Maastricht geen sprake van een massale publieksbijeenkomst. Gouverneur Theo Bovens legde een krans bij het monument en ontstak het bevrijdingsvuur.

Sober

Maandagmiddag is Bovens, samen met burgemeester Schrijen van Valkenburg, ook aanwezig tijdens de kranslegging bij het provinciaal verzetsmonument op de Cauberg. Ook deze herdenking zal sober verlopen, zonder toespraak van Bovens.

De treinen en bussen van Arriva staan maandagavond tijdens de Nationale Dodenherdenking stil. Uit respect voor alle oorlogsslachtoffers zullen, waar mogelijk, alle bussen en treinen van Arriva van 20.00 tot 20.02 uur niet rijden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen