Afscheidswedstrijd Wesley Sneijder op zijn 37e verjaardag

Print
Afscheidswedstrijd Wesley Sneijder op zijn 37e verjaardag

Wesley Sneijder in het shirt van het Nederlands elftal in een oefenwedstrijd tegen Peru. Afbeelding: Getty Images

Wesley Sneijder neemt volgend jaar op 9 juni als speler afscheid van de voetbalwereld. In een afscheidswedstrijd op zijn 37e verjaardag speelt Sneijder in stadion Galgenwaard één helft in een Nederlands team en een elftal met oud-collega’s uit het buitenland.

De wedstrijd ter gelegenheid van het afscheid van Sneijder was aanvankelijk op 3 juni dit jaar. Vanwege de coronacrisis kon dat niet doorgaan. Nu is gekozen voor een datum die twee dagen voor het begin van het Europees kampioenschap begint. ,,Er zijn nog geen competitieprogramma’s bekend gemaakt”, aldus zijn manager Guido Alders. ,,Daarom hebben we gekozen voor een dag die tegen het begin van het EK aanligt. Dan zijn de meeste competities wel afgelopen.”

Voor 3 juni was al een groot deel van spelers vastgelegd, maar het is nog onzeker of die volgend jaar wel beschikbaar zijn. Arjen Robben, Demy de Zeeuw, Dirk Kuyt, Mark van Bommel en Robin van Persie hadden al toegezegd naar Utrecht te komen. In het internationale team zou onder meer Samuel Eto’o meedoen. De teams worden begeleid door Bert van Marwijk en de Portugees José Mourinho.