Bewoner ernstig gewond na woningoverval; twee verdachten aangehouden

Print
Bewoner ernstig gewond na woningoverval; twee verdachten aangehouden

Overval op woning in Valkenswaard. Afbeelding: Foto Bert Jansen/Rico Vogels

In een woning aan de Maastrichterweg in Valkenswaard heeft vrijdagnacht een gewelddadige overval plaatsgevonden. Een bewoner raakte bij de overval ernstig gewond. Twee verdachten, een 22-jarige man uit Helmond en een 18-jarige man uit Valkenswaard, werden later die nacht aangehouden.

Iets na middernacht drongen enkele mannen de woning binnen, zo meldde de politie. Een mannelijke bewoner raakte bij de overval gewond. De man bloedde hevig op zijn bovenlichaam.

Een buurman werd opgeschrikt door hulpgeroep van het slachtoffer, en zag drie mannen wegrennen uit het huis. Hij belde direct alarmnummer 112 en ging naar de woning om eerste hulp te verlenen. Brandweerlieden hebben het gewonde slachtoffer uiteindelijk naar de ambulance gedragen. De man is met enkele steekwonden naar het ziekenhuis gebracht.

Gealarmeerde politieagenten zochten in de omgeving naar de overvallers. Kort na de overval konden zij twee verdachten aanhouden bij de bushalte aan de Merendreef in Valkenswaard. Zij gedroegen zich dusdanig verdacht dat er voldoende grond was hen te arresteren, meldt de politie.

De politie is nog bezig met een onderzoek naar de precieze toedracht van de overval. Het is nog niet duidelijk of er ook daadwerkelijk iets is buitgemaakt uit de woning. Een derde verdachte wordt nog gezocht.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen