Explosieven Opruimingsdienst rukt uit voor oude Amerikaanse handgranaat bij Groot Welsden

Print

Video: De Limburger

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp -

De explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft zaterdagavond rond zeven uur een handgranaat onklaar gemaakt, die eerder was gevonden op de Hareweg bij Groot Welsden.

De EOD heeft de granaat op een weiland in de buurt tot ontploffing gebracht. De opruimingsdienst moet volgens de medewerkers in deze tijd van corona bijna twee keer zo vaak uitrukken, omdat er meer hobbyisten op pad zijn met metaaldetectoren.

Granaat

De politie had de weg rond zes uur afgezet. Het gaat om een Amerikaanse granaat MK2 A1 - met de bijnaam The Pineapple (de ananas) - uit de Tweede Wereldoorlog, zonder kop en slagpen. Hierdoor was er volgens de EOD geen acuut ontploffingsgevaar. Mogelijk is de granaat door de regen of door dassen bloot te komen liggen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen