Video: Loslopende runderen hinderen politieonderzoek na vondst dode

Print

Loslopende runderen hinderen politieonderzoek na vondst dode. Video: Track ‘88

Herkenbosch -

Politieonderzoek na de vondst van een lichaam in Nationaal Park De Meinweg in Limburg is zondagmiddag danig gehinderd door een kudde loslopende galloway-runderen. De grote grazers waren afgekomen op eten dat bedoeld was als lunch voor de agenten.

De oudere dieren toonden zich geïrriteerd over de aanwezigheid van agenten omdat er jonge kalveren bij liepen. Twee stieren bemoeiden zich met de lunch die voor de agenten was gebracht: zij wilden het vers aangevoerde voedsel bewaken. Later gingen de kalfjes ook nog liggen aan de voet van de heuvel waar het stoffelijk overschot was gevonden.

Rond de middag was melding gemaakt van de vondst van een stoffelijk overschot in het bos- en heidegebied. Daarop startte de recherche ter plaatse een forensisch onderzoek. Uiteindelijk gingen de runderen toch wat verder weg staan en kon de politie bij het lichaam.

Het is nog niet duidelijk hoe de gevonden persoon is overleden. Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen die wijzen op een misdrijf, zo meldde de politie zondag aan het eind van de middag.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen