Beiaardiers doen mee aan zingactie Claudia de Breij

Print
Beiaardiers doen mee aan zingactie Claudia de Breij

Afbeelding: ANP Kippa

Zeker dertig beiaardiers doen dinsdag mee met het initiatief van Claudia de Breij. De cabaretière riep iedereen op ervoor te zorgen dat op bevrijdingsdag om 16:55 uur Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder van Ramses Shaffy door heel het land klinkt.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei steunde in een eerder stadium al de oproep van Claudia. Afgelopen week werden beiaardier in het hele land gevraagd zich bij het initiatief aan te sluiten.

Veel van de deelnemers spelen de Shaffy-klassieker op het afgesproken tijdstip, maar een paar beiaardiers zullen het lied om een andere tijd ten gehore brengen. De actie op Bevrijdingsdag valt samen met de nationale carillon-estafette. De Nederlandse beiaardiers vieren dinsdag met zo’n 125 bespelingen 75 jaar vrijheid.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →