Beiaardiers doen mee aan zingactie Claudia de Breij

Print
Beiaardiers doen mee aan zingactie Claudia de Breij

Afbeelding: ANP Kippa

Zeker dertig beiaardiers doen dinsdag mee met het initiatief van Claudia de Breij. De cabaretière riep iedereen op ervoor te zorgen dat op bevrijdingsdag om 16:55 uur Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder van Ramses Shaffy door heel het land klinkt.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei steunde in een eerder stadium al de oproep van Claudia. Afgelopen week werden beiaardier in het hele land gevraagd zich bij het initiatief aan te sluiten.

Veel van de deelnemers spelen de Shaffy-klassieker op het afgesproken tijdstip, maar een paar beiaardiers zullen het lied om een andere tijd ten gehore brengen. De actie op Bevrijdingsdag valt samen met de nationale carillon-estafette. De Nederlandse beiaardiers vieren dinsdag met zo’n 125 bespelingen 75 jaar vrijheid.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen