Uitspraak in hoger beroep tegen Weerter politiemol Mark M.

Print
Uitspraak in hoger beroep tegen Weerter politiemol Mark M.

Afbeelding: ANP

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Het hof in Den Bosch doet maandag uitspraak in de zaak tegen vermeend ‘politiemol’ Mark M. Tegen de 33-jarige man uit Weert is een celstraf van vijf jaar geëist omdat hij toen hij nog bij de politie werkte voor zeker tienduizenden euro’s geheime politie-informatie zou hebben verkocht aan criminelen. Bij de rechtbank in Den Bosch kreeg M. twee jaar geleden ook vijf jaar celstraf.

„Politiemollen tasten het vertrouwen in de politie aan”, zei de advocaat-generaal tijdens de behandeling van de zaak vorige maand. „Hij heeft van binnenuit de rechtsstaat willen ondermijnen.” M., die momenteel in Oekraïne woont, volgde de zitting toen via een beeldverbinding.

Lees ook: Een kijkje in de keuken van de Weerter politiemol

De Limburger ontkende wederom de meeste beschuldigingen en wilde verder niet veel vertellen. Hij ging eigenlijk alleen nog in op de undercoveroperatie die leidde tot zijn arrestatie in 2015. Hij vond dat hij was misleid en onder druk gezet, maar dat hij inderdaad een fout had gemaakt door geheime informatie te geven aan de undercoveragenten.

Tegen medeverdachte Mark S. is een gevangenisstraf van drie jaar geëist. Hij fungeerde volgens justitie als tussenpersoon. Tegen twee vermeende afnemers is twaalf en acht maanden cel geëist.

De zaak tegen M. en drie medeverdachten was de eerste grote strafzaak die inhoudelijk is behandeld sinds het ingaan van de coronamaatregelen en de sluiting van gerechtsgebouwen op 17 maart.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen