Nieuwe wielerkalender dinsdag bekend: ‘Overlapt Giro met Vuelta?’

Print
Nieuwe wielerkalender dinsdag bekend: ‘Overlapt Giro met Vuelta?’

Richard Carapaz won vorig jaar de Giro. Afbeelding: AFP

Er komt dinsdag een nieuwe wielerkalender. De wereldwielerbond UCI had die vorige week beloofd, maar moest dat plan op het laatste moment afblazen. Dinsdag weten organisatoren en teams wél waar ze aan toe zijn.

De data van de Tour (29 augustus-20 september) en het WK in Zwitserland (20-27 september) liggen al enkele weken vast. Afgelopen weekend kwam van het Franse ministerie van Sport opnieuw de bevestiging dat de Tour op 29 augustus begint in Nice. En het zal een Tour mét publiek zijn, zei minister Roxana Maracineanu. Op voorwaarde dat er niet een nieuwe opstoot van de coronapandemie komt.

Dat geldt ook voor het WK in het Zwitserse Martigny. Een aantal noodzakelijke afspraken met het Zwitserse kanton waar het WK plaatsvindt, zijn inmiddels gemaakt. En er zijn knopen doorgehakt rond het EK in Trentino (Italië). Dat EK wordt uitgesteld naar volgend jaar.

Nieuwe wielerkalender dinsdag bekend: ‘Overlapt Giro met Vuelta?’
De BinckBank Tour verhuist van eind augustus naar 29 september, en loopt tot en met 4 oktober. Foto: Cor Vos

Het geraamte van de nieuwe kalender is bekend. Volgens AS is er toch geschoven met de data van een aantal wedstrijden. Opvallend: de Ronde van Spanje, die tot achttien dagen is verkort, start volgens de Spaanse krant niet op 1 november, maar op dinsdag 20 oktober. Zo overlapt de Vuelta met de laatste zes dagen van de Ronde van Italië (3-25 oktober). De Vuelta zou, aldus AS, eindigen op 8 november.

De Italiaanse rittenwedstrijd Tirreno-Adriatico vindt plaats van 8 tot 14 september, midden in de Tour. Nog een verschuiving: Parijs-Roubaix gaat van zondag 25 oktober naar zondag 1 november, twee weken na de Ronde van Vlaanderen. De Dauphiné (12-16 augustus kreeg al een plaats en ook de Ronde van Polen (5-9 augustus) zou volgens AS naar augustus verhuizen.

Op de nieuwe kalender staat wel de BinckBank Tour. Die verhuist van eind augustus naar 29 september (29/9-4/10). Verder moeten de ProTeams die zich in de WorldTour willen tonen, rekenen op de wildcards die ze voor de klassiekers hebben gekregen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen