Bossche bollenactie Puth stopt na overweldigend succes

Print
Bossche bollenactie Puth stopt na overweldigend succes

De bollen van Rob Goejer (links) zijn in trek. Afbeelding: Françoise Petersen

Puth -

De Bossche bollenactie van Rob Goejer stopt. Nadat zaterdag het krantenartikel in De Limburger verscheen zijn er zoveel aanvragen binnengekomen dat het ludieke er nu van af is.

„Zaterdag na het krantenartikel stonden mijn telefoon en Facebookaccount roodgloeiend. Op een gegeven moment hebben we gewoon moeten besluiten om te stoppen”, vertelt Goejer met een lach. Hij begon zijn actie twee weken geleden nadat hij op Facebook een oproep plaatste met de vraag of iemand zin had in een échte Bossche bol van bakkerij Jan de Groot in Den Bosch. De eerste vrijdag reed hij op en neer met een bestelling van 64 stuks, een week later waren dat er 110.

Twee dagen

Vrijdag besloot De Limburger een artikel te wijden aan de ludieke actie. „Zaterdagmiddag zat ik al op 512 bollen”, vervolgt Goejer. „Toen heb ik besloten te stoppen.” Maar in de avonduren begon het toch weer te kriebelen. „Na overlegd met Maurice Kikken, die de koelwagen van zijn cateringbedrijf beschikbaar heeft gesteld, hebben we besloten twee dagen op en neer te rijden.”

Lees ook: Bossche bollen zorgen voor geluksmoment in Puth en ver daarbuiten

Inmiddels tikt hij bijna de duizend Bossche bollen aan. „Het is goed geweest zo. Mensen vragen ook of we daarna nog gaan rijden, maar dat doen we niet meer. Het is als een ludieke actie gestart en moet ludiek blijven”, besluit Goejer.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →