Presentatie boek bevrijdingsfeesten Valkenburg uitgesteld

Print
Presentatie boek bevrijdingsfeesten Valkenburg uitgesteld

Het boek met herinneringen aan de viering van 75 jaar bevrijding in Valkenburg. Afbeelding: Jo van Aken

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

De presentatie van het boek met herinneringen aan de viering van 75 jaar bevrijding in Valkenburg is uitgesteld tot september.

De Vredeswerkgroep had dat boek op Bevrijdingsdag willen lanceren, maar dat kan door de coronacrisis niet doorgaan. Als nieuwe datum is nu 17 september geprikt: de dag dat Valkenburg in 1944 na zware gevechten werd bevrijd door de geallieerde troepen.

In het boek kijken tientallen betrokkenen terug op de viering van 75 jaar bevrijding in Valkenburg aan de Geul. De Vredeswerkgroep laat onder meer pastoor Herman Jansen, acteur Rik Prinsen en weerman Piet Paulusma aan het woord.

Tijdens de presentatie van het boek op 17 september reikt het platform Wereldburgerschap Valkenburg voor de tweede keer de Valkenburgse Vredesprijs uit, een kopie van de Vredesvlam die voor de kerk staat. De eerste onderscheiding ging vorig jaar naar pastoor Jansen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →