Presentatie boek bevrijdingsfeesten Valkenburg uitgesteld

Print
Presentatie boek bevrijdingsfeesten Valkenburg uitgesteld

Het boek met herinneringen aan de viering van 75 jaar bevrijding in Valkenburg. Afbeelding: Jo van Aken

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

De presentatie van het boek met herinneringen aan de viering van 75 jaar bevrijding in Valkenburg is uitgesteld tot september.

De Vredeswerkgroep had dat boek op Bevrijdingsdag willen lanceren, maar dat kan door de coronacrisis niet doorgaan. Als nieuwe datum is nu 17 september geprikt: de dag dat Valkenburg in 1944 na zware gevechten werd bevrijd door de geallieerde troepen.

In het boek kijken tientallen betrokkenen terug op de viering van 75 jaar bevrijding in Valkenburg aan de Geul. De Vredeswerkgroep laat onder meer pastoor Herman Jansen, acteur Rik Prinsen en weerman Piet Paulusma aan het woord.

Tijdens de presentatie van het boek op 17 september reikt het platform Wereldburgerschap Valkenburg voor de tweede keer de Valkenburgse Vredesprijs uit, een kopie van de Vredesvlam die voor de kerk staat. De eerste onderscheiding ging vorig jaar naar pastoor Jansen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen