Spandoek onthuld voor Museum Peel en Maas

Voorzitter Henk van Dijck (links) van Museum Peel en Maas onthulde maandagmiddag samen met wethouder Wim Hermans (rechts) het spandoek in het teken van 75 jaar bevrijding. © De Limburger

Voorzitter Henk van Dijck van Museum Peel en Maas heeft maandagmiddag een spandoek onthuld in het teken van 75 jaar bevrijding van Peel en Maas.

Koos Vaes

Het vaandel herdenkt de bevrijding van ieder dorp in Peel en Maas én diens Schotse en Engelse bevrijders. Het is ontworpen door Frans Korsten uit Helden. Het spandoek hangt voor het museum en blijf daar hangen zolang het voormalige klooster gesloten is in verband met de coronacrisis. Het spandoek is van dichtbij te bekijken, maar het bestuur van het museum benadrukt dat ieder zijn verantwoordelijkheid moet nemen om de anderhalve meter aan te houden zodra er te veel mensen zijn.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal