‘Als het regent in september, valt kerst in december’

Print
‘Als het regent in september, valt kerst in december’

Afbeelding: De Limburger

Jaren geleden werkte ik op een redactie waar flauwe kantoorhumor tot de standaard ingrediënten van een werkdag behoorde. Uiteraard snapten alleen wij die grapjes, zoals dat denk ik op veel werkplekken zo is. Elke afdeling ontwikkelt een eigen stijl.

Onze beste oneliners haalden in uitgeprinte vorm de muur. Die hing na een paar jaar aardig vol. Hoe vaak ik ze ook al had gelezen, ik bleef erom lachen.

Mijn huidige team heeft een filmpje als afdelingsgimmick. We kijken het zeker één keer per week en nog altijd stromen de tranen over mijn wangen als ik het zie. Daarin wordt verslag gedaan van de Sfeerzanger Wipeout, vanaf de kermis in Tilburg. Mr. Nightlife is één van de kandidaten die al zingend over een draaiende hindernis moet springen. Daarbij kukelt hij meermaals gruwelijk op zijn gezicht. Zonder zijn tekst te vergeten, dat dan weer wel.

Ik kom erop, omdat op onze muur vol onzinnige teksten ook de spreuk hing: ‘Als het regent in september, valt kerst in december.’ Daar moest ik ook zo vreselijk om lachen. Ik heb altijd gedacht dat er aan de collega die deze de wereld in slingerde een cabaretier verloren is gegaan. Maar onlangs hoorde ik dat hij dit helemaal niet zelf heeft verzonnen. Deze kreet prijkt gewoon op een lange lijst met onzinnige weerspreuken.

Collega Ron dook voor een verhaal in het nieuwste exemplaar van L-magazine in het fenomeen weerspreuken. Dat leverde een mooie beschouwing op over het waarom, de betekenis en het nut van zinnige en semi-onzinnige weerkreten.

‘Zingt de nachtegaal bij dag, reken dat het dan plenzen mag’, is er ook zo één. Laten we hopen dat die dit weekend niet opgaat!

De nieuwste L-magazine lees je hier

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen