Handbalsters BFC en reserveteam Bevo promoveren naar eredivisie

Print
Handbalsters BFC en reserveteam Bevo promoveren naar eredivisie

Het reserveteam van Bevo promoveert alsnog. Afbeelding: Stefan Koopmans

Panningen / Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek / Horn / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Heythuysen / Ospel / Leveroy / Nederweert -

De handbalsters van SouthernHill/BFC spelen komend seizoen in de eredivisie. De ploeg mag alsnog promoveren van de handbalbond nadat Voorwaarts zich terugtrok. Ook voor het tweede team van Herpertz Bevo kwam er goed nieuws: als kampioen van de eerste divisie promoveren ook zij naar de eredivisie.

BFC uit Beek was het hele seizoen in de race voor promotie naar de eredivisie. De ploeg van trainster Karin Damoiseaux eindigde in de eerste divisie als derde met een gelijk aantal punten als nummer twee Fortissimo, maar de ploeg uit Cothen had een beter doelsaldo. Nadat de nacompetitie werd afgelast vanwege het coronavirus diende de club bij de bond een verzoek in om alsnog te promoveren. Dat is nu door het NHV ingewilligd. Met de promotie van BFC komt het aantal Limburgse vrouwenteams op het hoogste niveau nu op drie: HandbaL Venlo, V&L en dus BFC.

Lees ook: Tien jaar later kan BFC terugkeren

Handbalsters BFC en reserveteam Bevo promoveren naar eredivisie
De handbalsters van BFC Foto: Annemiek Mommers

Bevo 2

Het reserveteam van Bevo werd in februari kampioen in de eerste divisie, maar door het ongeldig verklaren van de competities mocht het team in eerste instantie niet promoveren. Bevo diende vervolgens een verzoek voor promotie in. De eredivisie bij de mannen bestaat komend seizoen uit zestien ploegen.

In de BENE-League blijft het aantal ploegen steken op elf nadat Houten zich terugtrok en zowel BFC, Quintus als E&O aangaven niet de stap naar de Nederlands-Belgische competitie te willen maken. In de BENE-League zijn er komend jaar vijf Nederlandse en zes Belgische ploegen actief.

Lagere teams

Ook in lagere divisie zijn er promoties voor Limburgse teams. Zo promoveren de mannen van BFC 2 naar de eerste divisie, de mannen van Vios naar de tweede divisie en de handballers van LimMid naar de hoofdklasse. Bij de vrouwen promoveert Meos naar de tweede divisie en Vios naar de hoofdklasse.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen