‘Tussenstukjes’ voor mondkapjes uit de 3D-printer

Print
‘Tussenstukjes’ voor mondkapjes uit de 3D-printer

Afbeelding: Christina Weijers-Pagen

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Heerlen / Hoensbroek -

Thimo Pagen uit Landgraaf maakt thuis met zijn 3D-printer tussenstukjes om mondkapjes makkelijker te kunnen dragen.

Het begon om het werk voor zijn vrouw, Christina Weijers-Pagen, in het Zuyderland-ziekenhuis in Heerlen, iets gemakkelijker te maken. „Ik werk op de kinderafdeling”, vertelt ze. „Doordat ik een bril draag, besloegen mijn glazen vaak. De touwtjes van het mondkapje dubbel om mijn oren draaien loste dat op, maar dat zorgde voor pijn in mijn oren en gezicht.” Pagen, die zijn 3D-printer gebruikt ter hobby, vond online een ontwerp van de tussenstukjes en ging aan de slag.

Inmiddels dragen Weijers en enkele collega’s de tussenstukjes tijdens het werk, wat het werk volgens haar een stuk makkelijker maakt. „Doordat de stukjes van plastic zijn, zijn ze eenvoudig te desinfecteren en zo vaker te gebruiken.” Haar man is vooral blij dat hij iets kan betekenen voor de werkers in de zorg. Hij is dan ook bereid om op aanvraag kosteloos tussenstukjes te bieden als daar vraag naar is. Een eventuele vrije gave is welkom.

Een tussenstukje bestellen? Dat kan via mail.

‘Tussenstukjes’ voor mondkapjes uit de 3D-printer

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen