Vrijheid is voor iedereen anders. Mia uit Hingen vindt ‘de coronacrisis misschien wel erger dan de oorlog’

Print
Vrijheid is voor iedereen anders. Mia uit Hingen vindt ‘de coronacrisis misschien wel erger dan de oorlog’

Mia Jacobs-Graus (86) uit Hingen: ‘De spanning van toen kan ik nog steeds voelen’ Afbeelding: DE LIMBURGER/ PETER SCHOLS

Hingen -

Vrijheid is voor iedereen anders. Tien Limburgers geven hun persoonlijke visie op vrijheid en vrij zijn. Mia Jacobs-Graus (86) uit Hingen: „Het klinkt misschien gek, maar ik vind de coronacrisis misschien wel erger dan de oorlog.”

In de oorlog was ik jong, je keek er heel anders tegenaan. Nu word ik de hele dag bang gemaakt op televisie, in de kranten. Je ziet al die dodenadvertenties met bekende namen. Ik vind het gewoon heel triest. Ik voel me echt beperkt in mijn vrijheid. Ik woon gelukkig heel ‘vrij’, ik kan hier gewoon het veld in lopen, eens naar iemand zwaaien. Maar meer zit er niet in.

Lees hier het hele verhaal van Mia en negen andere Limburgers.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen