Turijn

Autobouwer Fiat Chrysler lijdt miljardenverlies

Print
Autobouwer Fiat Chrysler lijdt miljardenverlies

Afbeelding: Getty Images

Autofabrikant Fiat Chrysler heeft in de eerste drie maanden van dit jaar een miljardenverlies geleden.

Het bedrijf had zowel in Europa als in Noord-Amerika, zijn twee belangrijkste markten, last van lockdowns waardoor fabrieken dicht moesten. Daarbij liepen ook de verkopen van nieuwe auto’s terug.

Het aantal afgeleverde auto’s daalde in Noord-Amerika, waar de fabrieken later dichtgingen, minder hard dan in Europa. Met name de sluiting van fabrieken in Italië, waar het coronavirus als een van de eerste landen in Europa voor een lockdown zorgde, had grote gevolgen. Dit kwartaal hoopt het bedrijf die fabrieken weer op te kunnen starten.

De omzet van Fiat Chrysler, waar ook merken als Jeep, Dodge, Alfa Romeo en Maserati onder vallen, daalde met 16 procent naar 20,6 miljard euro. Onder de streep resteerde een verlies van 1,7 miljard euro waar vorig jaar nog 508 miljoen euro aan winst werd geboekt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen