BMW voorziet zwaar jaar door coronacrisis

Print
BMW voorziet zwaar jaar door coronacrisis

De Duitse automaker BMW heeft zijn prognoses voor het lopende boekjaar neerwaarts bijgesteld. De onderneming wordt hard geraakt door de coronacrisis die de verkopen van auto’s wereldwijd dwarszit. Vooral in China is de vraag naar auto’s minder geworden.

Showrooms

BMW sloot het eerste kwartaal van het jaar evengoed af met een 3,5 procent hogere omzet van 23,3 miljard euro. Verder steeg de brutowinst met bijna 5 procent tot 798 miljoen euro, geholpen door een gunstige vergelijkingsbasis. Verschillende eenmalige effecten drukten een jaar eerder op de resultaten. Zo was BMW destijds onder meer een flinke som geld kwijt aan de afwikkeling van een antitrustzaak.

De autoverkopen van BMW, een belangrijke maatstaf die door marktkenners nauwlettend in de gaten wordt gehouden, daalde met 6,4 procent. Dit kwam vooral door de sluiting van veel showrooms in maart. Volgens BMW zal het lopende kwartaal nog minder zijn dan het eerste kwartaal.

Concurrentie

BMW verwacht dat de groepswinst voor belastingen „aanzienlijk lager” zal uitvallen dan in 2019. Daarbij rekent het bedrijf op herstel vanaf het derde kwartaal. BMW benadrukt dat het mogelijke ontwikkelingen, zoals een voortdurende recessie in grote markten, ernstigere vertraging in China, strengere concurrentie vanwege het virus en mogelijke implicaties veroorzaakt door een tweede golf van infecties en bijbehorende maatregelen, buiten beschouwing laat.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen