Dierbaar

Gestreepte Avatar uit Maasbree heeft zijn eigen Instagramaccount

Print
Gestreepte Avatar uit Maasbree heeft zijn eigen Instagramaccount

Avatar, vernoemd naar het Japanse tekenfilmfiguur. Afbeelding: Peter Schols

Maasbree -

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: Avatar, de kat met het bijzondere uiterlijk.

Toen de kinderen van Desiree Bos uit Maasbree het pasgeboren poesje zagen, kwamen ze direct op de naam. Ze zagen de lijn over haar gezicht, gebruikelijk bij de chimerakat, en dachten aan het Japanse tekenfilmfiguur met een pijl op z’n hoofd, Avatar.

Met frivole namen heeft het gezin sowieso iets, rond het erf lopen al katten Vlammenwerper, Tosti, Wentelteefje en Oma. Met die laatste begon de kattenfamilie ooit. Ze kwam aanlopen bij het gezin dat achteraf woont, en later bleek ze in het kippenhok kittens te hebben gekregen. Dat blijkt een kraamkamer, er zijn al vele nakomelingen geboren. Een deel kreeg een nieuw onderkomen, andere katten bleven plakken.

Zo ook Avatar, nu negen maanden, die dol is op aaien. En die best weet dat ze niet binnen mag komen, maar dat soms toch doet. Om na wat gerol weer af te taaien. De aanhankelijke Avatar is haantje de voorste, met in haar kielzog altijd Vlammenwerper. Misschien zijn het wel sterallures omdat ze een Instagramaccount (@avatar_the_dutch_cat) heeft? Desiree Bos: „We kijken uit naar het nageslacht van Avatar, ik ben benieuwd of ze haar bijzondere streep doorgeeft aan haar jongen.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen