Dier van de week

Dier van de week: Goof

Print
Dier van de week: Goof

Goof. Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Budel / Budel-Schoot / Budel-Dorpplein -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers van De Beestenboel om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Goof aan de beurt, een gecastreerde kater van ongeveer 4 jaar.

Hoe komt Goof in het asiel terecht?

„Hij maakte deel uit van een groep katten die al langer om een woning rondhing, omdat ze daar af en toe wat te eten kon lospeuteren. Omdat de woning binnenkort leeg komt te staan, was het nodig om een ander onderkomen voor deze katten te zoeken. Ook was het belangrijk om door castratie en sterilisatie te zorgen dat de groep zich niet verder uit zou breiden.”

Wat kan je van hem verwachten?

„Nu hij wat langer in het asiel verblijft en gecastreerd is, wordt hij langzaam wat toegankelijker en raakt hij geïnteresseerd in de mensen om hem heen. Het is heel charmant om te zien dat zijn nieuwsgierigheid het langzaam windt en hij steeds meer contact toestaat.”

Waar zal hij zich het beste thuis voelen?

„Omdat hij heel lang buiten gewoond heeft, zal hij het fijn vinden om veel buiten te kunnen zijn. Als hij na een eerste gewenningsperiode hier weer de kans voor krijgt, zal hij het heerlijk vinden om echte ‘kattendingen’ te kunnen doen, zoals af en toe een muisje vangen. Hij heeft wel leren waarderen om in gezelschap van mensen te leven, waardoor hij een gezellige aanvulling zal zijn.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen