Peel en Maas wil regeling starterslening verruimen

Print
Peel en Maas wil regeling starterslening verruimen

Peel en Maas wil het maximale aankoopbedrag voor starters verhogen. Afbeelding: ANP XTRA

Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik -

Voor starters op de woningmarkt in Peel en Maas die in aanmerking willen komen voor de starterslening, wil het college van B&W het maximale aankoopbedrag verhogen.

Tot nu toe konden starters aanspraak maken op de regeling bij aanschaf van een woning tot €200.000. Het college wil dat bedrag verhogen naar €225.00 omdat „door de stijgende woningprijzen steeds minder starters in aanmerking voor een starterslening komen”, licht verantwoordelijk wethouder Rob Wanten toe. Naast de verhoging van het maximale aankoopbedrag, wil het college ook het maximale leenbedrag verhogen. Voor aanschaf van een nieuwbouwwoning wordt dat €34.000 en voor een bestaande woning €39.000. Er ligt een voorstel klaar voor de gemeenteraad die er in juni over moet beslissen. Meer info via www.peelenmaas.nl/kavelwinkel.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →