KPN verhoogt abonnementsprijzen van tv, internet en telefoon

Print
KPN verhoogt abonnementsprijzen van tv, internet en telefoon

Afbeelding: NurPhoto via Getty Images

Telecomprovider KPN verhoogt per 1 juli de prijs van zijn internetabonnementen. Dat schrijft het bedrijf in een brief aan zijn klanten. De stijging verschilt per abonnement, maar komt neer op gemiddeld 1,50 euro per maand. Klanten krijgen in de komende weken een brief waarin hun exacte termijnbedrag staat vermeld.

Ook bij KPN-dochtermerk XS4ALL zal er een prijsstijging plaatsvinden. Daar gaat een internetabonnement 1 euro per maand meer kosten.

Vaste telefonie en tv

Behalve de prijsstijging van het internetabonnement, voert KPN ook een verhoging van het beltarief voor de vaste telefoon door. Deze gaat van 14 naar 15 cent per minuut. Daarnaast stijgt de prijs van een Digitenne-abonnement met 1 euro per maand.

Inflatie

De prijsverhogingen zijn volgens KPN noodzakelijk om mee te gaan met de inflatie. Daarnaast heeft de provider het geld nodig om te investeren in het netwerk en gerelateerde diensten.

Volgens De Telegraaf geldt de tariefsverhoging niet voor klanten met een KPN-Hussel-abonnement. Volgens een woordvoerder is dat omdat die prijzen pas eind 2019 zijn ingevoerd. Daarom wordt de inflatie over 2019 niet doorberekend aan deze klanten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen