Video: Man en vrouw in scootmobielen van Buitenring geplukt

Print

Politie Kerkrade treft scootmobieltjes aan op N300. Video: Instagram politie Kerkrade

Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Heerlen / Hoensbroek -

Een man en een vrouw zijn dinsdag door de politie en Rijkswaterstaat van de Buitenring Parkstad Limburg (N300) gehaald.

Ze bleken per ongeluk op de provinciale weg te zijn beland, waar maar liefst honderd kilometer per uur mag worden gereden.

Meerdere automobilisten zagen het duo rijden op het deel vanaf Avantis in de richting van Kerkrade. Na een melding over de levensgevaarlijke situatie schakelde Rijkswaterstaat de politie in om de scootmobielers veilig van de Buitenring te halen. In een video van de Kerkraadse politie is te zien hoe het tweetal met een escorte van de weg wordt begeleid.

Verkeerde afslag

Op de achtergrond is de Gaiabrug over de N300 bij de Kerkraadse buurt Gracht te zien. Eenmaal in veiligheid gebracht, vertelden de man en vrouw dat ze eigenlijk vanaf De Locht onderweg waren naar Bocholtz. Bij een kleine rotonde bij Avantis pakten ze echter de verkeerde afslag waardoor ze op de Buitenring uitkwamen. Vervolgens probeerden de twee - niet zonder gevaar - de borden te volgen.

Na de reddingsactie konden de scootmobielers hun weg naar Bocholtz vervolgen.

Video: Man en vrouw in scootmobielen van Buitenring geplukt
Bij een kleine rotonde bij Avantis pakte het duo de verkeerde afslag waardoor ze op de Buitenring richting Kerkrade uitkwamen. Foto: Politie Kerkrade

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen