Snel en gezond: pita met vegetarische shoarma en tzatziki

fotoJaimy van Dijke

Een snelle doordeweekse maaltijd? Check! Vegetarisch? Check! Onwijs lekker? Check! Dit alles is het recept voor pitabroodjes met vegetarische shoarma en een zelfgemaakte tzatziki.

Jaimy van Dijke

Nu ben ik echt geen megafan van vleesvervangers, maar er zijn enkele lekkere vegetarische en veganistische producten op de markt. Zo ben ik gek op Pulled Oats, daar heb ik al heel wat gerechten mee gemaakt. Een andere lekkere vleesvervanger vind ik vegetarische shoarma. En bij shoarma hoort natuurlijk tzatziki. Zelfgemaakt is deze heerlijk frisse saus het lekkerst. Ik gebruik graag rauwe knoflook in de tzatziki, dan is deze lekker sterk van smaak en goed pittig. Daarnaast hoort er natuurlijk veel komkommer in. Voeg zoveel toe als je wilt.

Pita met vegetarische shoarma en tzatziki (3 stuks)

Ingrediënten:

175 gr vegetarische shoarma

2 paprika’s

2 tomaten

een handje spinazie of sla

3 (volkoren) pitabroodjes

peper en zout

olie om in te bakken

Tzatziki

¼ komkommer

1 teentje knoflook

4 el (soja) yoghurt

1 tl citroensap

peper en zout

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de pitabroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Snijd de paprika in reepjes en de tomaat in plakjes.

3. Rasp voor de tzatziki de komkommer en knijp zo veel mogelijk water uit de massa. Rasp ook de knoflook en doe deze bij de komkommer. Voeg hierbij ook de yoghurt en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Zet aan de kant.

4. Verhit een beetje olie in een pannetje en bak hierin de paprikareepjes. Breng op smaak met peper en zout. Voeg na vier minuten ook de vegetarische shoarma toe en bak goudbruin in ongeveer zeven minuten.

5. Snijd de pitabroodjes open en doe eerst een beetje spinazie of sla in het pitabroodje, vervolgens wat shoarma en paprika. Voeg daarbij een paar plakjes tomaat en de zelfgemaakte tzatziki.